konopné perníčky voskované sáčky

Upečte si konopné perníčky

Začátek prosince na mě vždy dýchne jakýmsi tajemnem. Přípravy na Vánoce, dárky, vůně cukroví. Přiznám se, že mám ráda klid a pohodu i v těch nejhektičtějších dnech v roce. Máme několik oblíbených druhů cukroví, a ne každý rok je pečeme. Před pár lety jsme upekly levandulové a skořicové sušenky a zmrazily fíkovou zmrzlinu. A byla to příjemná změna.

Letos jsme upekly a skoro snědly perníčky, obohacené o dvě důležité ingredience. Zaručuji, že si pochutnáte.

konopné perníčky

Recept na konopné perníčky
Zázvorové perníčky se nám osvědčily, pečeme je téměř každý rok. Kromě několika Vánoc, kdy jsme si je raději koupily. 🙂

Suroviny
1,5 dl medu
170 g rozpuštěného másla
1,5 dl smetany 12%
500 g hladké špaldové mouky, 200 g žitné mouky
3 lžíce konopného proteinu
Konopná semínka na ozdobu
1 prášek do pečiva
Koření
1/2 lžíce mletého zázvoru
1,5 lžíce perníkového koření
1/2 lžičky mletého hřebíčku

Smíchejte rozpuštěné máslo s medem, pomalu přilévejte smetanu.
Všechny suché přísady promíchejte a přidávejte do tekutých surovin. Trochu mouky si nechte stranou. Vypracujte lepivé těsto. Dejte přes noc, nebo na pár hodin do lednice. Po vyndání z lednice zapracujte zbylou mouku.

Těsto rozválejte a vykrajujte perníčky. Pokládejte na plech. Potřete rozšlehaným žloutkem a posypejte konopnými semínky. Upečte.

Kdybyste si chtěli upéct konopné perníčky a nevěděli, kde pořídíte konopný protein a semínka, inspirujte se na odkazech níže.

Kvalitní konopný protein pořídíte ZDE

Konopná semínka pořídíte ZDE


Diskuze