Začátek prosince na mě vždy dýchne jakýmsi tajemnem. Přípravy na Vánoce, dárky, vůně cukroví. Přiznám se, že mám ráda klid a pohodu i v těch nejhektičtějších dnech v roce. Máme několik oblíbených druhů cukroví, a ne každý rok je pečeme. Před pár lety jsme upekly levandulové a skořicové sušenky a zmrazily fíkovou zmrzlinu. A byla to příjemná změna.
Letos jsme upekly a skoro snědly perníčky, obohacené o dvě důležité ingredience. Zaručuji, že si pochutnáte.


Recept na konopné perníčky
Zázvorové perníčky se nám osvědčily, pečeme je téměř každý rok. Kromě několika Vánoc, kdy jsme si je raději koupily. 🙂
Suroviny
1,5 dl medu
170 g rozpuštěného másla
1,5 dl smetany 12%
500 g hladké špaldové mouky, 200 g žitné mouky
3 lžíce konopného proteinu
Konopná semínka na ozdobu
1 prášek do pečiva
Koření
1/2 lžíce mletého zázvoru
1,5 lžíce perníkového koření
1/2 lžičky mletého hřebíčku
Smíchejte rozpuštěné máslo s medem, pomalu přilévejte smetanu.
Všechny suché přísady promíchejte a přidávejte do tekutých surovin. Trochu mouky si nechte stranou. Vypracujte lepivé těsto. Dejte přes noc, nebo na pár hodin do lednice. Po vyndání z lednice zapracujte zbylou mouku.
Těsto rozválejte a vykrajujte perníčky. Pokládejte na plech. Potřete rozšlehaným žloutkem a posypejte konopnými semínky. Upečte.
Kdybyste si chtěli upéct konopné perníčky a nevěděli, kde pořídíte konopný protein a semínka, inspirujte se na odkazech níže.
Kvalitní konopný protein pořídíte ZDE
Konopná semínka pořídíte ZDE