Podzim je plný chutí zrajícího ovoce a ořechů. Pojďme podzimní úrodu zabalit do vosku. Jak, do vosku? To je přece blbost ne?
Ráda nosím v kabelce svačinky. Sušené ovoce, ořechy nebo malá jablíčka si zabalím do voskovaných sáčků a když mám na něco chuť, tak vytáhnu pytlíček a už mlsám. Co všechno zabalíte voskovaných sáčků.
Pečivo a chléb
Po zakoupení dejte pečivo a chléb do voskovaných sáčků. Vydrží déle čerstvé.
Brambory, jablka, ořechy
Pro svoje potřeby mám větší voskované sáčky na uchování brambor, jablek a ořechů. Ve spíži je to hezky přehledné. Na brambory jsem si vytvořila extra velký voskovaný sáček.
Sýry
Voskované sáčky klidně používejte i v lednici. Hodí se do nich sýry kromě aromatických a plísňových. Nepoužívejte na uzeninu. V lednici ve voskovaných pytlících uchováváme i saláty, ředkvičky, mrkev a jinou zeleninu.
Voskované pytlíky si můžete zakoupit Zde.