Švestková povidla každý rok kupuji na tradiční švestkovou omáčku. Tak jsem si řekla, že udělám i švestkovou zmrzlinu, dám ji do mrazáku a pak ji nečekaně vytáhnu a třeba překvapím nejednu návštěvu. Perníčky mám napečené, tak se mohu pustit do zimní zmrzliny.
Recept na švestkové zmrzlinové dortíky
150 g švestkových povidel
250 g mascarpone
400 g kysané smetany
50 g najemno mletých mandlí
1 lžíce medu
Několik drcených perníčků
Pečlivě promíchejte mascarpone a zakysanou smetanu. Rozdělte do dvou misek. Do jedné misky přidejte švestková povidla a promíchejte. Do druhé misky přidejte mleté mandle a lžíci medu, promíchejte.
Připravte si silikonové formičky na muffiny. Na dno formiček nasypte cca lžíci drcených perníčků tak, aby pokryly dno. Vrstvěte švestkovou zmrzlinu, mandlovou zmrzlinu. Navrch ozdobte drcenými perníčky.
TIP – udělejte si dortíky každý jiný. Vrstvěte směs v různých kombinacích a užijete si pokaždé jiný dezert.
Užijte si hezký předvánoční čas.
Jana